top of page

Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Respectarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal, precum si a dreptului la viata privata este una din misiunile fundamentale ale restaurantului:  Gambrinus Acesta este condus de operatorii asociati: S.C. GAMBRINUS BERARIE S.R.L.

Astfel, intreprindem toate demersurile necesare pentru a procesa datele dvs. personale n conformitate cu principiile stabilite n legislatia privind protectia datelor aplicabila n Romania, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice n ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("GDPR"). 

Datele personale nseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, n special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

____________________________________________________________________________________________________________

CE FEL DE DATE PERSONALE PRELUCRĂM? 

Dacă sunteți client sau potențial client

Colectam date cu caracter personal n urma celor mai multe interactiuni cu dvs., precum si n cadrul celorlalte aspecte ale activitatii noastre. Printre tipurile de informatii personale pe care le colectam se numara:

 1. numele si prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și adresa dvs.;

 2. informațiile pe care le furnizați cu privire la preferințele dvs. de marketing sau în cursul participării la concursuri, tombole sau anumite oferte promoționale;

 3. datele personale furnizate de dvs. în vederea înscrierii într-un programul dedicat membrilor noștri și/sau într-un program de fidelitate;

 4. recenzii și opinii referitoare la serviciile noastre;

 5. pozele realizate în cadrul restaurantelor noastre cu ocazia anumitor evenimente;

 6. orice alte tipuri de informații pe care alegeți să ni le furnizați.

De asemenea, camerele de supraveghere și alte măsuri de securitate aflate pe proprietățile noastre pot capta sau înregistra imagini ale oaspeților în locuri publice (cum ar fi intrarea în restaurant, holuri), precum și datele dvs. de localizare (prin imaginile surprinse de camerele de supraveghere, cardurile de acces și alte tehnologii).  

Puteți alege oricând ce date personale doriți să ne furnizați. Cu toate acestea, dacă alegeți să nu furnizați anumite date personale, în cazul în care temeiul solicitării noastre este respectarea unei obligații contractuale sau obligații necesare pentru încheierea unui contract, există posibilitatea de a nu putea să vă oferim anumite servicii, de exemplu: dacă  nu ne furnizați nume, prenume, adresă de e-mail sau număr de telefon în cazul în care doriți sa faceti o rezervare sau o comanda, nu vom putea sa efectuam rezervarea sau comanda.

Dacă sunteți membru, www.gmbrns.ro

De asemenea, Restaurantul Gambrinus mai prelucreaza si datele obtinute prin intermediul programului de fidelizare . Pentru mai multe detalii legate datele prelucrate, modalitatea, scopurile si temeiurile prelucrarii, va rugam sa consultati politica de confidentialitate   la adresa  www.gmbrns.ro

Daca nu sunteti membru, va invitam sa cititi mai multe pe site-ul  www.gmbrns.ro

Dacă sunteți potențial angajat

Colectăm informațiile din CV-ul trimis de dvs. precum și orice altă informație transmisă odată cu CV-ul.

Dacă   sunteți utilizator al unuia  din site-urilor noastre: www.gmbrns.ro

Colectam ora si data accesarii site-ului Internets i adresa IP din care au fost accesate site-urile noastre de Internet.

Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact a furnizorilor sau partenerilor noștri de afaceri

Colectam numele, prenumele, functia precum si orice alte date furnizate de dvs. sau de societatea pe care o reprezentanti n cursul negocierilor si/sau n contractele pe care le incheiem.

Dacă sunteți angajat

Va rugam sa vedeti politica de confidentialitate aferenta angajatilor, adusa la cunostinta n momentul angajarii si disponibila oricand la departamentul de resurse umane.

____________________________________________________________________________________________________________

DATE PERSONALE ALE MINORILOR

Protejam confidentialitatea datelor obtinute de la copii sub 16 ani. ln cazul in care aveti varsta sub 16 ani, trebuie sa obtineti consimtamantul sau autorizatia parintilor sau tutorelui responsabil pentru orice furnizare de date personale.

____________________________________________________________________________________________________________

DATE SENSIBILE

Termenul „date sensibile“ se refera la originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala.

În general, nu colectăm informații sensibile decât dacă doriți dvs. să ni le oferiți. Putem folosi datele privind sănătatea furnizate de dvs. pentru a vă servi mai bine și a vă îndeplini nevoile speciale (de exemplu, pregătirea mâncării fără includerea unor alimente la care sunteți alergic,  furnizarea accesului pentru persoanele cu dizabilități).

____________________________________________________________________________________________________________

ÎN CE SCOP ȘI ÎN CE TEMEI PRELUCRĂM  DATELE DVS PERSONALE? 

Dacă sunteți client

 1. Rezervări restaurant sau în cazul solicitărilor de oferte transmise de dvs. pentru anumite evenimente organizate sau ce pot fi organizate

Scop: prelucrăm datele dvs. personale (i) pentru a vă rezerva un loc în cadrul restaurantului si (ii) pentru a răspunde solicitărilor de oferte transmise de dvs.

Temei: încheierea unui contract

 1. Comenzi cu ridicare sau livrare

Scop: prelucrăm datele dvs. personale pentru a putea îndeplini comenzile efectuate de dvs. indiferent dacă optați pentru ridicare personală sau livrare

Temei: executarea contractului de prestări servicii de restaurant

 1. Feedback:

Scop: prelucrăm datele dvs. personale pentru a ne asigura ca v-ați simțit bine cu noi Temei: interesul nostru legitim de a îmbunătăți constant serviciile pe care le oferim și de a oferi servicii cât mai potrivite si conforme cu standardele clienților noștri d) Marketing:

Scop: prelucram datele dvs. personale în scopuri de marketing, precum newsletter-uri comerciale și comunicări de marketing privind produse și servicii noi sau alte oferte despre care credem că ar putea fi de interes pentru dvs.

Temei: ne bazăm pe interesul legitim de a promova serviciile noastre prin transmiterea ofertelor pe care le considerăm ca fiind de interes pentru dvs. (a se vedea “Dreptul la opoziție” din Secțiunea “Drepturile dumneavoastră”)

Dacă este necesar, în conformitate cu legislația aplicabilă, vom obține consimțământul dvs. înainte de a vă prelucra datele personale în scopuri de marketing direct. În acest caz, vă aducem la cunoștință că veți putea retrage în orice moment consimțământul pentru prelucrarea în scop de marketing, caz în care nu veți mai primi nicio comunicare de marketing din partea noastră.

Vom include un link de dezabonare pe care îl puteți utiliza dacă nu doriți să vă mai trimitem mesaje.

De asemenea, cu ocazia organizării anumitor evenimente în cadrul restaurantelor noastre, este posibil să realizăm câteva fotografii, iar unele dintre aceste ar putea fi distribuite și în mediul online pentru a arăta și celorlalți cum sunt evenimentele noastre. În orice caz, pentru că ținem cont de dreptul dvs. la viață privată, avem grijă ca fotografiile  să nu evidențieze anumite persoane si vom face tot posibilul ca dvs. să fiți informați despre faptul că vor fi făcute fotografii (pentru obiecțiuni cu privire la fotografiile noastre a se vedea “Dreptul la opoziție” din Secțiunea “Drepturile dumneavoastră”).

 1. Alte comunicări: prin e-mail, postă, telefon sau SMS

Scop: aceste comunicări vor fi făcute pentru un motiv specific precum:  (i) pentru a răspunde cererilor dumneavoastră, (ii) dacă nu ati finalizat o rezervare online, este posibil să vă trimitem un e-mail pentru a vă reaminti să finalizati rezervarea, (iii) pentru a va informa despre modalitatea n care au fost solutionate plangerile si/sau incidentele apărute n perioada petrecută n restaurantul nostru.

Temei juridic: interesul nostru legitim de a oferi servicii la cele mai nalte standarde prin solutionarea eventualelor cereri/plangeri si pentru a vă asigura de ntreaga noastră disponibilitate.

 1. Analiză, îmbunătățire și cercetare:

Scop: pentru a asigura constant evolutia calitativă a servicii lor noastre, avem grijă să analizăm fiecare plangere/sugestie din partea dvs., astfel că ntocmim rapoarte statistice pentru a identifica problemele, gradul de repetitivitate si pentru a găsi cele mai bune solutii n vederea remedierii acestora.

Temei: ne bazăm pe interesul nostru legitim de a  furniza servicii conforme standardelor dvs. si ale Restaurantului Gambrinus

Dacă sunteți utilizator al site-urilor noastre de interne: www.gmbrns.ro

Scop: monitorizarea traficului in vederea identificării erorilor si/sau orice altă disfunctionalitate a site-ului 

Temei: ne bazăm această activitate de prelucrare a datelor pe interesul nostru legitim si anume punerea la dispozitia dvs. a unui site complet functional prin repararea oricăror erori, precum si mbunătătirea continuă a acestuia.

Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact a furnizorilor sau partenerilor noștri de afaceri

Scop: derularea relatiilor contractuale cu furnizorii sau partenerii nostri de afaceri.

Temei: executarea unui contract.

Dacă sunteți potențial angajat

Scop: evaluarea aplicatiei dvs. de angajare.

Temei: încheierea unui contract

Dacă sunteți angajat

Vă rugăm să vedeti politica de confidentialitate aferentă angajatilor, adusă la cunostintă in momentul angajării si disponibilă oricand la departamentul de resurse umane.

Pentru toate categoriile de persoane de mai sus, putem procesa si datele dvs. n contextul următoarelor activităti:

 1. Restructurări sau reorganizări interne ori vânzări de active sau părți sociale/acțiuni:

Scop: prelucrăm datele dvs. pentru efectuarea operațiunilor menționate mai sus

Temei: interesul legitim de a efectua operațiunile, mai ales în condițiile în care acestea ar fi imposibil de realizat în lipsa unei prelucrări a datelor dvs.

Cu toate acestea, vă asigurăm că această eventuală prelucrare va fi efectuată în conformitate cu prezenta politică și prin implementarea unor măsuri care să asigure confidențialitatea datelor dvs. 

 1. Securitate:

Scop: prelucrăm datele personale pentru securitatea bunurilor și integritatea fizică a persoanelor.

Temei: ne bazăm pe interesul nostru legitim de a asigura protecția persoanelor, precum și protecția bunurilor dvs. și ale restaurantului.

 1. Motive juridice:

Scop: în anumite cazuri, trebuie să prelucrăm informațiile furnizate, care pot include date cu caracter personal, pentru a rezolva disputele juridice sau reclamațiile, pentru investigațiile și respectarea reglementărilor legale aplicabile, pentru a pune în aplicare un acord sau pentru a ne conforma solicitărilor din partea organelor publice în măsura în care aceste solicitări îndeplinesc condițiile impuse de lege.

Temei: motivele prelucrării pot fi reprezentate de obligația legală (în cazul în care avem obligația legală de a divulga anumite date cu caracter personal autorităților publice) sau de interesul nostru legitim de a rezolva eventualele dispute și/sau reclamații.

____________________________________________________________________________________________________________

CĂTRE CE PERSOANE TRANSMITEM DATELE DVS. PERSONALE?

Pentru a vă oferi nivelul asteptat de ospitalitate si a vă furniza servicii de naltă calitate, este posibil să transmitem informatiile dvs. personale membrilor Restaurantului Gambrinus, furnizorilor nostri de servicii si altor terte părti, după cum este prezentat n detaliu mai jos:

 1. Furnizori: n vederea  furnizării serviciilor solicitaten,  unele cazuri, va trebui să transmitem cateva din datele dvs. personale furnizorilor, iar acestia au calitatea de imputerniciti si prelucrează datele n numele, pe seama si n conformitate cu indicatiile noastre (cum ar fi furnizorii de software-uri, IT, servicii de contabilitate, servicii medicale).

 2. Membrii Grupului Restaurantului Gambrinus în calitate de împuterniciți: pentru scopuri similare sau   in legătură cu cele pentru care acestea au fost colectate.

 3. Evenimente:  dacă participati la anumite evenimente n cadrul restaurantului, iar acest eveniment este organizat n colaborare cu terti, datele dvs. personale acordate n vederea participării la evenimente pot fi partajate cu ceilalti organizatori si, dacă este cazul, cu alti participanti la eveniment.

 4. Parteneri de afaceri:  n anumite cazuri, ne asociem cu alte societăti pentru a vă furniza produse, servicii sau oferte

 5. Co-sponsori ai promoțiilor:  n anumite cazuri, co-sponsorizăm promotii, loterii, tombole, competitii sau concursuri cu alte companii sau putem furniza premii pentru loterii si concursuri sponsorizate de alte companii. Dacă participati la aceste loterii sau concursuri, putem transmite datele dvs. personale  sponsorului colaborator sau unui sponsor tert.

 6. Autorităti si/sau institutii publice pentru: (i) respectarea dispozitiilor legale, (ii) a răspunde solicitărilor acestora, (iii) pentru motive de interes public (ex: sigurantă natională).

Confidențialitatea datelor dvs. este importantă pentru noi, motiv pentru care, acolo unde este posibil, transmiterea de date personale în conformitate cu cele de mai sus se realizează numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea destinatarilor, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații se face conform legislației în vigoare și politicilor aplicabile. În orice caz, de fiecare dată vom transmite către destinatari doar informațiile strict necesare pentru realizarea scopului respectiv.   

__________________________________________________________________________________________________

COLECTĂM DATE EPRSONALE DE LA TERȚI?

Pentru a vă oferi nivelul asteptat de ospitalitate si a vă furniza cel mai bun nivel al serviciilor, este posibil să colectăm informatii despre dvs. de la membrii Restaurantului Gambrinus, partenerii nostri de afaceri si alte terte părti, după cum este prezentat n detaliu mai jos:

 1. Membrii Restaurantului Gambrinus: pentru scopuri similare sau n legătură cu cele pentru care acestea au fost colectate.

 2. Parteneri precum: eJobs, publi24, OLX, licee profesionale în vederea angajării de personal.

 3. Co-sponsori ai promoțiilor:  n anumite cazuri, co-sponsorizam promotii, loterii, tombole, competitii sau concursuri cu alte companii sau putem furniza premii pentru loterii si concursuri sponsorizate de alte companii. Dacă participati la aceste loterii sau concursuri, putem colecta datele dvs. personale de la sponsorul colaborator sau de la un sponsor tert n vederea organizării acestora si pentru acordarea premiilor castigătorilor.

În orice caz, vă asigurăm ca datele dvs. colectate de la terți vor fi prelucrate în aceleași condiții ca și cum ar fi fost colectate direct de la dvs. De asemenea, nu vom colecta decât ceea ce este necesar îndeplinirii scopurilor noastre. (a se vedea Secțiunea “IN CE SCOP ȘI ÎN CE TEMEI SUNT PRELUCRATE DATELE DVS PERSONALE?”.

În plus, în momentul în care vă vom contacta pentru prima data, vă vom aduce la cunoștință, în primul rând, sursa din care am obținut datele dvs. personale.

____________________________________________________________________________________________________________

TRANSFERĂM DATELE DVS PERSONALE ÎN AFARA UE/SEE?

Nu, datele dvs. nu vor fi transmise către țări care nu fac parte de Uniunea Europeana sau Spațiul Economic European. 

____________________________________________________________________________________________________________

FURNIZAREA DE CĂTRE DVS. A DATELOR PERSONALE ALE ALTOR PERSOANE FIZICE

Dacă ne furnizați datele personale ale altor persoane fizice, vă rugăm să le comunicați înainte de această dezvăluire și modalitatea în care acestea urmează a fi prelucrate, așa cum este descris în această politică de confidențialitate.

____________________________________________________________________________________________________________

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS PERSONALE?

Datele dvs. personale sunt păstrate pe toată perioada realizării scopurilor detaliate în prezenta politică, dacă o perioadă mai lungă de timp de păstrare nu este necesară sau permisă de legea aplicabilă (spre exemplu înregistrările camerelor de supraveghere nu vor fi păstrate mai mult de 30 de zile).

Revizuim constant necesitatea păstrării datelor dvs. personale, iar în măsura în care prelucrarea nu mai este necesară și nu există obligativitatea impusă de lege de a păstra datele , vom distruge datele dvs. personale cât mai curând posibil și într-un mod în care să nu mai poată fi recuperate sau reconstituite (spre exemplu, vom șterge/distruge toate datele persoanelor care nu au fost angajate în urma interviurilor, dacă nu există perspectiva serioasă de angajare în viitor).

Dacă informațiile personale sunt imprimate pe suport de hârtie, acestea vor fi distruse într-un mod sigur care să asigure imposibilitatea de reconstituire, iar, dacă acestea sunt salvate pe suporturi electronice, vor fi șterse prin mijloace tehnice pentru a asigura faptul că informațiile nu mai pot fi recuperate sau reconstituite ulterior.

____________________________________________________________________________________________________________

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ?

În calitate de persoana vizată beneficiați de următoarele drepturi prevăzute de GDPR:

 1. Dreptul de acces: ne puteți solicita (i) o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal și, în caz afirmativ, acces la datele respective și informații cu privire la acestea, precum și (ii) o copie a datelor personale pe care le deținem (art. 15 din GDPR);

 2. Dreptul la rectificare: ne puteți informa despre orice modificare a datelor dvs. personale sau ne puteți cere să corectăm datele personale pe care le deținem despre dvs. (art. 16 din

GDPR);

 1. Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat”): în anumite situații (ca de exemplu (i) cazul in care datele au fost colectate ilegal, (ii) data limita pentru stocarea datelor a expirat, (iii) vați exercitat dreptul la opoziție sau (iv) prelucrarea datelor se realiza pe bază de consimțământ și v-ați retras consimțământul), ne puteți cere să ștergem datele personale pe care le deținem despre dvs. (art. 17 din GDPR);

 2. Dreptul de a restricționa prelucrarea: în anumite situații (ca de exemplu cazul în care este contestați exactitatea acestor date sau legalitatea prelucrării), ne puteți cere restricționăm prelucrarea datelor dvs. pentru o anumită perioadă (art. 18 din GDPR);

 3. Dreptul la portabilitatea datelor: să ne solicitați să vă trimitem datele dvs. personale unei terțe părți sau direct către dvs. (art. 20 din GDPR);

 4. Dreptul la opoziție: în anumite situații (ca de exemplu prelucrarea ce are ca temei juridic interesul legitim), ne puteți solicita să nu mai prelucrăm datele dvs. (art. 21 din GDPR);

În cazul în care folosim datele dvs. personale pe baza consimțământului, aveți dreptul să retrageți acest consimțământ în orice moment. În această situație, datele dvs. nu vor mai fi prelucrate de noi, cu excepția cazului în care o dispoziție legală ne obligă la păstrarea și arhivarea acestora. In orice caz, vă vom informa dacă există o astfel de prevedere legală și o vom indica în mod expres. 

____________________________________________________________________________________________________________

SUNT DATELE DVS. ÎN SIGURANȚĂ?

Tratăm securitatea dvs. personale în mod foarte serios, de aceea, luăm importante măsuri de securitate, necesare pentru protecția împotriva accesului neautorizat la date sau modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate de date. Acest lucru presupune revizuiri interne ale practicilor de colectare, păstrare și procesare de date și ale măsurilor de securitate, de asemenea, măsuri fizice de securitate pentru protecția împotriva accesului neautorizat la sistemele unde stocăm datele personale.

Solicităm și furnizorilor noștri de servicii precum și partenerilor de afaceri să întreprindă toate măsurile necesare în vederea protecției împotriva accesului neautorizat la date sau modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate de date.

____________________________________________________________________________________________________________

LINKURI CĂ   TRE ALTE SITE     -URI WEB 

Site-urile noastre conțin linkuri către site-uri terțe. Rețineți faptul că nu ne asumăm responsabilitatea pentru colectarea, utilizarea, păstrarea, partajarea sau dezvăluirea datelor sau informațiilor de către astfel de terțe părți. În cazul în care folosiți sau furnizați informații pe site-urile terților, se aplică termenii și politica de confidențialitate a site-urilor respective. Vă sfătuim să citiți politica de confidențialitate ale site-urilor pe care le vizitați înainte de a trimite date personale.

Folosirea serviciilor de internet oferite de restaurantele noastre cade sub incidența termenilor de utilizare și a politicii de confidențialitate ale furnizorilor de internet. Puteți accesa termenii și politicile respective utilizând linkurile de pe pagina de autentificare a serviciului respectiv sau vizitând site-ul web al furnizorului de internet.

____________________________________________________________________________________________________________

ÎNTREBĂRI SAU RECLAMAȚII

Dacă aveti ntrebări sau preocupări legate de prelucrarea datelor dvs. personale sau dacă doriti să vă exercitati oricare dintre drepturile mentionate mai sus, sunteti binevenit(ă) să ne contactati  trimitand o solicitare (i) prin e-mail la adresa: protectiedate@gmbrns.ro  , (ii) prin posta sau, in zilele lucrătoare ntre orele 9.00-17.00, direct  la  sediul nostru din Mun Bucuresti, sect.5, Str. Bdul Regina Elisabeta nr 38i,, (iii) prin telefon la numărul +40 722 374 373,,  iar noi vă vom răspunde n cel mult 30 de zile de la primirea cererii.

____________________________________________________________________________________________________________

MODIFICĂRI ALE POLITICII

Această politică de confidentialitate se poate schimba din cand n cand.  Pentru a afla despre aceste schimbări vă rugăm să consultati periodic Politica de confidentialitate revizuită accesand oricare din site-urile  noastre: www.gmbrns.ro

Dacă vom efectua modificări semnificative care vor avea un impact asupra drepturilor si libertătilor dvs. (de exemplu, atunci cand vom ncepe prelucrarea datelor dvs. personale n alte scopuri decat cele specificate mai sus), vă vom contacta nainte de a ncepe această prelucrare.

Ultima actualizare: 17.04.2022

bottom of page